5 Temmuz 2010 Pazartesi

devlet öldürmeye devam ediyor

Hatay'da operasyona çıkan askerler, kekik toplayan köylülere ateş açtı. Açılan ateş sonucu 2 köylü ölürken bir köylü de yaralandı. Hatay Valisi, ölenlerin asker kurşunu sonucu öldürüldüğünü doğruladı.

Alınan bilgilere göre, Hassa ilçesinin Dedemli köyü Şekerim Deresi mevkisinde operasyona çıkan askerler, bu sırada kekik toplayan köylülere ateş açtı. Açılan ateş sonucu köylülerden 61 yaşındaki Ali Dalmış ile 62 yaşındaki Mustafa Fil olay yerinde öldü. 75 yaşındaki Mehmet Sak ise yaralandı.

'GEÇİMİMİZİ KEKİK TOPLAYARAK SAĞLIYORUZ'

Askerlerin ateşi sonucu kekik toplayan köylülerden yaralanan 75 yaşındaki Mehmet Sak, 4 arkadaşıyla kekik toplamaya gittiğini, Dedemli köyü Şekerim deresi mevkisinde kekik toplayarak evinin geçimini sağladığını kaydetti.

Sak, şu an Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görüyor. Sak’ın ‘’Sabah erken saatlerde Ali Dalmış, Mustafa Fil ve İbrahim Yalçın ile kekik toplamaya çık. Dört arkadaşımla kekik toplama gitmiştik. Ateş açılınca birden yere yattık, gözümü hastanede açtım. Bizim buralarda PKK yok, bazen ara sıra dolandıklarını söylentileri var ama kimse görmemiş, olayın nasıl olduğunu bizde bilmiyoruz. Biz her yıl yaylaya çıkarız. Bu olay bizde endişe verdi, can güvenliğimizi kim sağlayaca" dedi.

VALİ AÇIKLADI, TÜRK ORDUSU SESSİZ

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, ölenlerin asker kurşunu sonucu öldürüldüğünü doğruladı. Lekesiz, yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin kekik toplayan köylüleri PKK'li sandığını söyledi. Olaya ilişkin soruşturma açılıp açılmadığı konusunda açıklama yapılmadı. Türk ordusundan henüz bir açıklama gelmedi.

Türk medyası ise saldırının PKK tarafından yapıldığını ve bir köylünün de kaçırıldığını iddia etmişti.

‘PKK İLE KÖYLÜYÜ AYIRMAKTA ZORLUK VAR’

Sivillere yönelik TSK'nın bu saldırısı Genelkurmay Başkanlığı İç Güvenlik Harekat Daire Başkanı Tümgeneral Fahri Kır'ın açıklamasından sonrasına denk geldi. Kır, geçen hafa "PKK'lilerle halkı birbirinden ayırmakta zorluk var" demişti.

Tümgeneral Fahri Kır bu açıklamasıyla, PKK'ye dönük operasyonlarda, askerler tarafından sivillerin de hedef alındığını itiraf etti.

Hayvancılık yapanların havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıktığını hatırlatan Tümgeneral Fahri Kır, vatandaşların yaylaları serbestçe kullanmasının kendi istekleri de olduğunu iddia etti, ancak yaylalarda halkla PKK'lileri ayırmada zorluk çektiklerini açıklayarak, operasyonlarda hayvancılık yapanların da zarar görebileceğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler