8 Haziran 2010 Salı

Hecer Uslu'ya 51 kurşunlu infaz

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortabağ Köyü'nde minibüsüyle hareket eden 23 yaşındaki Hecer Uslu, Jandarma'nın açtığı ateş sonucu öldürüldü. BDP Şırnak İl Başkanı Sekvan Aytu, minibüse 51 merminin isabet ettiğini kaydetti.
Uludere İlçesi'nde Ortasu Köyü'nden Ortabağ Köyü'ne giderken Şırnak-Hakkari Karayolu üzerinde Newala Şivişo mevkiinde "Dur ihtarına" uymadığı iddiasıyla taranarak sürücüsü Hecer Uslu'nun öldürüldüğü "73 M 00 49" plakalı minibüse "dur ihtarı" yapılmadan tarandığı belirtildi.

'DUR İHTARI YAPILMADI'

Minibüsün, Ortabağ Jandarma Karakolu'ndan Özcan Akdemir emrindeki timle devriye görevine çıkan Hecer Uslu'nun amcaoğlu Osman Uslu, olayı şöyle anlattı: "Devriye görevinde iken askerler odun getirmek için koruculardan biri bizimle gelsin dediler. Askerlerle birlikte asfalta kadar indik. Grubun Komutanı Üsteğmen Özcan Akdemir'di. Cadde üzerinde bana arkada kalarak, ne ses çıkar ne de silah patlat diye emir verdiler. Ben de tamam dedim. Askerler yolun kenarında sıralanmıştı. Araba karşıdan geliyordu. Üsteğmen askerlere yere yatın dedi ve araca ateş ettiler. Dur ihtarı falan yapılmadı. Birden araca mermiler yağdı. Araç yanımıza gelmeden Hecer yaralandığı için durdu. Daha sonra araçtan dışarı çıkardılar" dedi.

1 yorum:

  1. Değerli blog yöneticisi internette gezinirken sitenize rastladım ve çok beğendik. Konteyner imalatı olarak sitenizin takipçisi olduk.

    YanıtlaSil

İzleyiciler