11 Ağustos 2009 Salı


Devletin kolluk güçleri her geçen gün aramızdan birisini öldürüyor.Artık devletin bir insanı öldürmesi o kadar sıradanlaştı ki insanlar "sansasyonel" ölümleri önemsemekten devletin her an insanlara karşı yarattığı tehtidi göremiyorlar.Medya bu tür olayları sıradan bir habermiş gibi sunarak bir iki gün sonra unutturuyor.Ölümler münferit vakalar olarak gösteriliyor.Sonunda ise devlet kendi mahkemesinde kendi adaletiyle kendisini yargılıyor ve aklıyor.
Duvar inisiyatifi bu ölümlerin doğal olmadığının bilinciyle ölümleri unutturmaya çalışanlara karşı duvarları kullanır.Çünkü duvarlar, devletin öldürdüğü insanların haykırışlarını bize en iyi anlatan yerdir.Duvarlar sessizdir, konuşamazlar; aynen öldürülenler gibi...
Duvar inisiyatifi bu amaçla devlet tarafından öldürülen insanların stencilinı bulunduğu her yerde her duvara yaparak ölümlerin unutturulmasını engellemeyi, bu yolla artık bu ölümlere bir şekilde tepki gösterilmesinin yolunu açmayı amaçlar.
Bu amaçla duvarlara,yakın zamanda devletin polisi tarafından öldürülen Abdurrahman Sözen'in stencilıyla çalışmalarına başlamıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler